Известие

Collapse
No announcement yet.

от полу към пълна синтетика ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 20:43.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение

Благодаря за този отговор.
      сега вече по добре ли е :Д мисля че няма да сбъркам с маслото нали ?
      Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 20:44.

Comment

В общия случай за колите от новото хилядолетие 5W40 винаги е по-добро от 10W40, дори колата да е на 500хил. Единственото лошо е, че струва повече.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Да са обадя и язе - първо 5/40 винаги ще е по-добро от 10/40, особено в студено/ хладно време. Второ - най-вероятно и то не е пълна синтетика или поне тез 3-те изброени. Пълна може да е 5/30 вече...
            Last edited by didod; d.m.y г., 12:45.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Колега Кабамитов не разбрах за каква кола става на въпрос.Но каквото и да е не се вкарвай в излишни филми с промивки.Аз лично съм мешал даже полусинтетика с пълна много пъти, никакви ядове.И тия глупости които са плямпат само при нас че една кола ако по фабрични предписания се кара с 5/40 и след определени километри се минава на 10/40 понеже вече има хлабини тук там нямат нищо общо с действителноста.Кара се с такова,каквото изискват нормите в момента за даден двигател,а не размисли и страсти на бай Пешо кварталния факир.
              SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Колегата Кабамитов зададе ясни въпроси.
                Обобщени тези въпроси звучат така:

"Кое е най-доброто за моята кола?"

На тези за които четенето и разбирането на ясни въпроси е трудно занимание, обръщам вмимание върху факта, че колегата не пита дали смяната на маслото с пълна синтетика има или няма смисъл.

Та във връзка с основния въпрос, ако някой има съображения относно това, че пълната синтетика не е така добра, както полу-синтетиката или минералното масло за макар и по-стар мотор, то на мен ще ми е интересно да ги чуя.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Колегата Кабамитов зададе ясни въпроси.
                  Обобщени тези въпроси звучат така:

"Кое е най-доброто за моята кола?"

На тези за които четенето и разбирането на ясни въпроси е трудно занимание, обръщам вмимание върху факта, че колегата не пита дали смяната на маслото с пълна синтетика има или няма смисъл.

Та във връзка с основния въпрос, ако някой има съображения относно това, че пълната синтетика не е така добра, както полу-синтетиката или минералното масло за макар и по-стар мотор, то на мен ще ми е интересно да ги чуя.
                  точно така аз попитах кое е по доброто и днес ми звънна един приятел който се занимава с масла и ми вика Братле запазил съм 2 бутилки мотул 8100 да пазя ли едната за теб истинско е маслото ? та любо сподели мнение за мотула
                  Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщение
                    точно така аз попитах кое е по доброто и днес ми звънна един приятел който се занимава с масла и ми вика Братле запазил съм 2 бутилки мотул 8100 да пазя ли едната за теб истинско е маслото ? та любо сподели мнение за мотула

Абе колко е истински тоя мотул само като се сипе ще се разбере. и гледай какво пише на тубата че има и 5/40 полусинтетика и 10/40 пълна синтетика.5/40 не е задалжително да е пълна синтетика.
                    Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 15:13.

Comment

Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщение
                      Нямам наблюдения относно Motul.
                      До този момент ползвам само Castrol edge sport 10/60 и мога да кажа, че моторът с него се чувства по-добре отколкото с предписаната от производителя Селения.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 20:44.

Comment

Колега Екотроник,това е маслото!!!Аз имам същия двигател и върви здраво,а е на 226000 реални.До сега не съм имал никакви проблеми!

Колега Гайдаров ,няма какво да коментираме!!!Сипвай си каквито искаш полсинтетики,минерални,каквото искаш!Само не говори небивалици!!!!!

Comment

Аз се глася да мина пробно на 5/30, да видя ефекта... Или да не го видя съответно

И преминаването към по-евтини масла е само с една цел. Не е за доброто на моторя
                            Last edited by didod; d.m.y г., 15:54.
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                              На колегите, които са в този форум не за да се заяждат, при това нескопосано, с по-знаещите и по-можещите от тях, предлагам на вниманието им следните три неща:

1. Защо ли от Алфа Ромео препоръчват за колата на колегата полусинтетично масло с вискозитет 10W40? Може би дори и не подозират за съществуването на пълната синтетика?! Според мен - едва ли. По-скоро много точно са определили какво двигателно масло е най-подходящото за модела 166.

2. Дали наистина са чак толкова глупави хората, които навсякъде променят вида на маслата в последователността: синтетично - полусинтетично - минерално, и никога в обратен ред? Според мен - едва ли. По-скоро теорията и практиката много добре са показали какви промени настъпват при износването на двигателя.

3. И нещо с образователна цел: http://www.autoblog.com/2008/07/01/synthetic-motor-oil/.
                              При прочитане ще разберете, че високата цена съвсем не е единственият недостатък на синтетичните масла. При износени двигатели (а аз не знам за нова 166) те имат немалко недостатъци, а дори при съвсем нови двигатели, когато те все още се разработват - също.

Приятно четене!

Така колега,поеми си дълбоко въздух и изпий една чаша със студена вода.Започвам да говоря с фактология.За мойта кочина 1.8 ТС 2001г. препоръчват 10/40,така пише на двигателя и в Италбулком официялен преставител за Плевен дагие на алфа също така ми казаха.Да ама неКато се поразрових във тоя форум,прочех че доста колеги със същия двигател карат със 10/60.Отивам в Холандия в офицялен преставител на Алфа за цяла Холандия.Сядам със шефа на сервиза зад компютъра,отваряме програмата за тия двигатели,и аха Добър вечер там тия алфи ги обслужват с 10/60 пълна синтетика.И относно последавотелноста на маслата,нормите на изисквания се променят към по добро,а не към по лошо.Тоест през 2001 едва ли е имало толкова добри масла като през 2015.Дебелите масла не са намислени с цел да дигат мъртвеца от пепелта,а за държави с по топъл климат или да покрият определени норми на определени двигатели,а не ръгай чушки в боба.

Comment

...
                                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 20:45.

Comment

Working...
                                X